Deprem Yardım

Mükemmeliyetçilik düşüncesi

Mükemmeliyetçilik düşüncesi

Merhaba Sevgili Ağva'nın Sesi okurları,

Bugünkü konumuz: Mükemmeliyetçilik.

Peki nedir bu mükemmeliyetçilik denen düşünce?

İnsanların, hayattaki her şeyi en güzel ve en iyi bir şekilde yapabilme düşüncesidir. Tabi ki bir çoğumuz böyle bir düşünce biçimine sahibiz ne yazık ki. Ama bunun altında yatan en önemli neden ise, yapamayacağım korkusu ve gelecek kaygısıdır. O yüzden böyle bir düşünceye sahip olmamız, bizi mükemmel yapmaz. Atacağımız adımlarımızı zorlaştırır, endişelendirir ve en önemlisi de kaygıya sürükler.

$ads={1}
Kimse asla mükemmel değildir. Ya da olmak zorunda da değildir. Sadece bunun altında yatan bir düşünce bozukluluğudur. Hayatta atacağımız her adım çok önemlidir. Fakat, bu şekilde hayatımızı zorlaştırır, her şey de her yerde en iyisini olmayı dileriz. Öncelikle bu düşünce biçimi çok yanlıştır. Ve ilk adım ise, yavaş ve istikrarlı şekilde ilerleyip, doğru bir şekilde yürüyebileğini düşünüp, sonrasında hedeflerine ulaşılmasıdır. Korkmayın!

Bizzat bende, önceden böyle bir düşünceye sahipken çok yanlış yönde ilerlediğimi ve beni kaygılandırdığından dolayı, adım adım ilerlemeyi tercih ettim. Herkese tavsiye ediyorum. İlk adım: Kendinizi sevin, kendinize değer verin. Sonra ise kolay, ulaşılabilir hedefler koyun. Son olarak plan yapın.

Ve göreceksiniz ki hedeflerinize daha çabuk ulaşmış olacaksınız. Büyük hedefler koymak sizi yükseltmez, alçaktır.

Unutmayın! Mükemmel olmak kimseyi mükemmel yapmaz.

Sevgiyle kalın.


Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Kübra Demirel" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

3 Yorumlar

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

  1. kübra kızım seni burada görmek çok güzel oldu. siteye girdiğimde tanıdık sima olması güzel bir duygu başarılarının devamını dilerim güzel kızım.

    YanıtlaSil
  2. mükemmeliyetçilik her insanda azda olsa mevcuttur. önemli olan şey akışına bırakmak.

    YanıtlaSil
  3. güzel yazı tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu