Deprem Yardım

Hayattaki her tecrübe, sizin kimliğinizi oluşturur

Hayattaki her tecrübe, sizin kimliğinizi oluşturur

Merhaba Sevgili Ağva'nın Sesi Okurları, Bugün hayatın için ne yaptın ? Veya yarın ne yapacaksın ? Bir fikrin var mı? O halde hayatında hiçbir iş deneyimin olmadı. İlk defa bir işe adım attın. İçinde bir heyecan oluşmakta ve gerçekten yapabilir miyim ki düşüncesi... Soru işaretleri beyninde uçuşmakta. Aslında, güzel bir tecrübeye adım attığınız tamamen ortadadır. Hiç kimse bir şeyi denemeden, görmeden ön yargılı olmamalıdır ama bu düşünceler herkeste yerini alır. Yeni bir dil öğrenmek istediğinde eğitimini alır.

Ya da yurt dışına gider daha iyi bir gelişme kaydedebilirsin. Turistlerle olan diyalogların artar. Hatta onlardan değişik cümleler bile duyabilir. Öğrenir ve araştırabilirsin. İngilizce kitaplar okur, İngilizceye olan ilgin ve alakan, kitaplar sayesinde ve özellikle etkili konuşma yöntemiyle aktifleştirebilirsin. Örneğin; Bugün Amerika'da Bir hanımefendi ile karşılaştın. Adı Almira ve aranızda güzel bir diyalog geçti. Almira ise Türkiye'ye ayrı bir sevgi beslemekte. İstanbul'a gelip Türkçe öğrenmek istiyor. Mesela sen ona az, çok Türkçeyi öğretip katkı sağlayabilir hatta ona destek olabilirsin. Hem onun hem de senin katkıların sayesinde olabilir. Hayatta güzel bir tecrübeye bu tarz imkanlara sahip olabilirsin.

$ads={1}
Bugün uçak bileti aldın. Hiç gitmediğin, deneyimlemek, görmek yeni bir yer keşfetmek için Trabzon'a uçuyorsun...

Trabzon'a adım attığın o an, tarifi imkansız güzelliklerle ya da yeşili seviyorsan yaylaları, sana çok anlamlı gelecektir. İnsanların o tatlı konuşma şiveleri, horonları; Lezzetli mi lezzetli hamsiköy sütlacı,kuymağı, damağında güzel bir tat ve hayatında güzel bir anı, bir iz bırakabilir. Yaylalarda oturur, kamp yapar o anı dolu dolu yaşayabilirsin. Geriye dönüp baktığında zihninde resmedebilir, anıların içinde kaybolabilirsin. Neyi ne kadar yapmak istiyorsan bu her şey olabilir. Bu senin elinde.

Mesela şuan elimde çay ve Rize'de Ayder Yaylasına karşı oturup keyif yapıp, o güzelim sisli bulutların,yeşilliğin mis kokan görüntüsüne karşı karşı olup o çayı yudumlamak....

Ne kadar güzel ve özel olurdu benim için.

İşte hayaller de gerçekleşmesini arzu ettiğimiz, hayatlardan ibaret. Bugünü hayal edip yarını doyasıya yaşamak gibi. Renkli hayaller dünyasına açılan kapı,öğrenmeyi içimizden isteyip,dışımızdan yansıtmak istediğimiz birçok hayat tecrübelerimiz olsun. Bugün yeni bir adım, yarın birçok adımın habercisi olabilir.

Sevgiyle kalın...

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Kübra Demirel" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu