Deprem Yardım

Ağva'nın Mağdurları

Ağva'nın Mağdurları

Ağva'nın sesi okurlarına selam ve saygılarımla...

İlk yazımı yazarken amacımın, yaşadığımız şu güzel beldemizde, yapılan, yapılamayan hizmetler konusunda görüş ve düşüncelerimi belirtmiştim. Bugün, Ağva'mızın dünden bugüne geçirdiği değişim konusunda ki düşüncelerimi, siz değerli hemşehrilerime anlatmak istiyorum.

Öncelikle Ağva'nın belde olarak seçimlerde belediye idaresine geçmesi, bazı konularda yöre halkının hepsini olmasa da, mağduriyetine sebep olmuştu. Bu mağduriyetleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yakuplu köyü ve Göksu deresi kıyıları, kaçak turistik tesislerle dolmaya başlamış, Yakuplu Mahalle halkı su sıkıntısı çekerken, (Malum İSKİ tesisleri daha yapılmamıştı) eski depodan gelen su, öncelikle bu otellere gider, sonra köy halkı alırdı suyunu...
  • Yakuplu Ovasına yolların belirlenmesi sırasında yapılan, haksız adaletsiz imar uygulamaları. Hiçbir nizam intizam olmayan, çarpık yapılaşmaya çanak tutan bu yolları yapanlar, yaptıranlar yaptıkları bu vizyondan eksik. Çarpık, çurpuk yollarla gurur duyabilirler ! 
$ads={1}

Yukarıda Belediyeden sonra mağduriyet oldu demiştik. Asıl mağduriyet, işte bu çarpık yolların planlamasına yapılan müdahaleler sonucu, yolların kendi tarlalarından geçmesini istemeyen gerek belediyede görevli encümen azalarının, gerek Ağva'da Belediyeye sözü geçenlerin yönlendirmesiyle, kimi arazi sahibi vatandaşların tarlalarından belediyenin ücretsiz istimlak payı % 35 İken, mağdurların %70'lere varan istimlak uygulamalarına sebep olmuşlardır. 

Bu örnek bile, Türk insanının eline fırsat geçtiğinde nasıl kendi menfaatleri uğruna, ne kul hakkı, ne Allah korkusu, hiç bir şey düşünmediklerinin delilidir. Bu konu üzerinde yazılması gereken şeyler var ve bu yazıyı daha fazla uzatmadan burada bitirelim. Devamını sonraki yazımızda paylaşırız.

Hepinize saygılarımla...

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu