Deprem Yardım

Ağva'nın Şehitleri

Ağva'nın Şehitleri

Merhaba Sevgili Dostlar, Sevgili hemşehrilerim. Beni tanıyan tanımayan Herkese Merhaba... Öncelikle bana  bu sitede yazı yazma imkanı verdiği için site sahibi Sayın Şafak Çetin bey'e Teşekkür ederim.

Efendim buradan Ağva ile ilgi eksik gördüğüm yapılması gereken eksiklerin dile getirilmesi ve yetkililere sorunlarımızı daha iyi ifade edebilme konusunda Ağva'lılar olarak sesimizi daha gür bir şekilde duyurabilme amacı ve gayreti içinde olmak istiyorum. Bugün ki yazıma ne yazmalıyım diye düşünürken, içimde ukde olan bir konuyu burada yazmak istiyorum.

$ads={1}

Bilindiği gibi Şile'nin yeni meydanı yapılmadan önce meydanda sembolikte olsa şehitler adına yapılmış şehit isimleri yazan bir abide vardı. Yeni yapılan meydan sonrası bu abide yeniden yapılacak mı bilmiyorum ama eski abide de, Gerek Şile ve yakın köylerinden, gerekse Ağva ya yakın köylerden isimler karışık olarak yazılmıştı. Benim buradan önerim şu; Şile'de de olsun ancak, Ağva ve civar köy şehitleri için, Ağva meydanı içinde böyle bir abide yapılması gerekir. Yetkililere duyuru yapmak istiyorum. Bu konu ile ilgili bir başka hususta, bilindiği gibi Ağva'nın imar uygulamasında yeni yapılan sokaklara şehit isimleri verilmiş (Bilhassa Yakuplu mahallesine giden cadde üzeri ve civarında) sokaklarda görürsünüz. Bu sokak tabelalarında şehit isimleri verilmiş tabelalardır bunlar !

Şimdi soruyorum; Bu sokaklarda isimleri yazan şehitlerin neden yalnızca isimleri yazılı ? soyadları yok mu bu insanların ? Şehit Mustafa sokak, Şehit Ahmet sokak, Şehit Bekir sokak vb. bu insanların yakınları, Akrabaları, çocukları, torunları yok mudur ? buradaki sokağa benim babamın, dayımın, amcamın, dedemin ismini vermişler diyerek gurur duyamayacak mı insanlar ? Bu şehit çocuklarından biride benim. Adını taşıyorum. Yetkililerden rica ediyorum bu sokak isimlerine soyadları da ilave edilsin. Yapılmayacaksa hiçbir önemi yok o isimlerin. Görenler için sarı çizmeli Mehmet ağadırlar...

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

1 Yorumlar

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

  1. Bekir bey'in dediklerine katılıyorum şehitlerimiz bizim için canlarını feda eden vatan evlatlarıdır o insanları unutmamak adına bunların yapılması lazım yetkililerin bu konularda birazda duyarlı olması lazım umarım en kısa zamanda bunlar düzeltilir.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu