Deprem Yardım

Geriartrik Rehabilitasyon

Geriartrik Rehabilitasyon

Merhaba Ağva'nın Sesi okuyucuları,
1980'li yıllardan sonra insan yaşı yükseldikçe ülkemizde de yaşlı birey oranı yıllara göre artmaya başlamaktadır. Günümüzde yaşlanan insan sayısı yılda 8 milyon artarken, 2030 yılında bu artışın 24 milyona ulaşacağı düşünülmektedir. Kişiler açısından düşünüldüğünde, her hasta birey bozulan yaşam kalitesini tekrardan istenilen seviyeye ulaşmasını ister.

Bu durum yaşlı bireyler içinde aynıdır. Bu nedenle temel hedef, hem ekonomik hemde etkin şekilde yaşlanan insanda yaşam kalitesini artırmaktır. Bütün bu sebeplerden ötürü Geriartrik rehabilitasyon hepimiz için önemlidir.

$ads={1}

Peki Nedir Geriartrik Rehabilitasyon ?

Yaşlıda fizyolojik kayba veya hastalığa bağlı gelişen fonksiyonel kötüleşmenin önlenmesi, en aza indirilmesi veya geciktirilmesi amacı ile verilen hizmetlerin tamamıdır.

Geriartrik rehabilitasyonda, hareketsizliği önlemek, işlevsel düzeyi belirlemek, denge ve koordinasyonu sağlamak, ilaç kullanımını en aza indirmek gibi bir çok amacımız vardır.

Son olarak geriartrik rehabilitasyonda unutulmaması gereken, her hastanın kendine özel ihtiyacı vardır ve yapılan tedavi planları kişiye özel olursa başarıya ulaştınız demektir.

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Ece Denizer" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu