Skolyoz'da erken teşhis

Skolyoz'da Erken Teşhis 

Merhaba Ağva'nın Sesi okuyucuları,

Sizlere bu yazımda çoğumuzun fark etmediği fakat vücut gelişimi tamamlanmadan tanısı konulması gereken Skolyoz hastalığından bahsedeceğim.

Normal ve sağlıklı omurga da, omurlar arkadan bakıldığında yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanır. Skolyoz'da ise omurlar sağa ve sola doğru yer değiştirir. Duruş ve şekil bozukluğu ortaya çıkar. Bu hastalık kız çocuklarında daha sık görülür ve daha fazla ilerler.

$ads={1}

Belirtilerinden bahsedecek olursak;

İlk belirtisi görüntü bozukluğudur. Bir omuz diğerine göre daha yüksekte olur. Bel kıvrımlarında ve gövdede asimetrik bozukluklar vardır. 50 derecenin üstündeki eğrilikler ise solunum sıkıntısına neden olabilir.

Peki bu Skolyoz nasıl oluşur, neden olur?

Skolyoz hastalarının çoğunda eğriliğin nedeni saptanamamaktadır. Fakat Skolyoz'a neden olan yapısal bozukluklara bakacak olursak; doğumsal yapısal bozukluk, sinir ve kas hastalıkları, omurga tümörleri, metabolik hastalıkların neden olabileceğini söyleyebiliriz.

Skolyoz önlenebilen bir hastalık olmasa da erken teşhis ve tedavi sayesinde bu problemin önüne geçilebilir. Bu yüzden her anne ve baba çocuklarını her ayda bir düzenli olarak kontrol etmeleri gerekir.

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Ece Denizer" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Yorum Gönder

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski