Deprem Yardım

Ağva'nın sorunu 18'inci madde uygulaması

Ağva'nın sorunu 18'inci madde uygulaması

Bugünkü yazımızda, Ağva'nın sorunları hakkında dilimiz döndüğünce görüşlerimizi açıklamak, şikayetlerimizi, isteklerimizi yetkililere ulaştırmak ve çözüm aranması konusunda, kendilerine uyarılarımızla yardım da bulunmak, onların hizmetler konusunda yapmak istediklerine ışık tutacaktır.

Öncelikle, Ağva ve köy halkının ivedilikle yapılmasını bekledikleri imar kanunu 18'inci madde uygulamasının bu güne kadar yapılamaması sebeplerini yazmıştık. Yeni çıkan imar yasasında Şile belediyesinin almış olduğu bir kararı hayret ve üzülerek öğrendim.

Şile belediyesinden hizmet ve uygulama bekleyen Ağva halkının, beklentilerini bırakın yerine getirmeyi, adeta vatandaşı birbirine düşürme ve suya sabuna dokunmadan vatandaşların arazilerinde imar planlarını kendi özel parselasyon uygulamaları yapmaları konusunda karar alarak, kendi görevini yapma konusunda, bombayı vatandaşın kucağına bırakıp sorumluluktan kaçmışlardır.

Bunun sebeplerinin başında, yapılan yol planlarının ve kamu alanları için yapılan istimlak oranlarının, abartılı planlarıyla yapılan uygulamanın, geride kalan arazilerden, vatandaşın mağduriyetinin karşılanamaması, belediyeleri zor durumda bırakmış, iş sürüncemede yıllardır beklemektedir. Maalesef çözüm, İstimlak oranlarını artırarak, yüzde 40 olan azami oran, yüzde 45 olmuş ve bu husus vatandaşı ayrıca mağdur etmiştir. ( HEPSİNİ ALIN SİZDE VATANDAŞ TA KURTULSUN)

$ads={1}
Yukarıda belediyenin parselasyon uygulamalarını vatandaşa bırakma kararı aldığını, bu büyük toprak sahiplerinin işine geleceğini yazdık. Yeni yasada bu uygulamanın yapılması, arazisinin en az 10 dönüm olma şartı getiriyor.

Bu durumda ne olacak ?

Parça parça yer sahibi vatandaşlar, bu arazi sahiplerinin, kendi yerlerini de, onlara satıp. Hiç bir işe yaramayacak yerlerini, mecburen bu büyük arazi sahiplerine satmak zorunda kalacaklardır. Kısacası, büyük balık, küçük balığı yiyecektir. Ağva halkı olarak bu konuda, belediyeye sesimizi duyurabilmek ve bu konuda belediyenin sorumluluktan kaçmadan bu konu üzerinde vatandaşın mağduriyetinin giderilmesine yönelik, kararın değiştirilerek 18 uygulamalarının yeniden belediye eliyle yapılması hususunda, karar almaları gerektiği görüşündeyim.

Bu konu hakkında görüş beyan etmek isteyenlerin yorumlarını yazmalarını rica ediyorum.

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu