Sıkıntılı Günler

Sıkıntılı Günler

Sevgili Ağva'lı hemşehrilerim,

Corona virüs muhabbetinden artık hepimiz sıkıldık.Yatıyoruz kalkıyoruz virüs hepimizin konusu virüs. Bugün kaç kişi pozitif çıkmış ? kaç kişi ölmüş ? Gözümüz kulağımız bunlarda.

Bütün sosyal faaliyetlerimiz rafa kalkmış, yaşadığımız sıkıntılarla baş başa, tabiri caizse kurbanlık koyunlar gibiyiz. Sahi, biz Suriye'de Esad'la savaşıyorduk ! Amerika, Rusya, Türkiye, İran, Suriye topraklarında bir şeyler paylaşma peşinde idiler ne oldu ? Suriye'li göçmenler ne oldu ? Libya'da Hafter'le durumumuz ne alemde? Kıbrıs'ta petrol, doğalgaz aramalarında çalışmalar ne durumda ? Ortalık toz duman ! herkes kendi derdine düşmüş, kimsenin kimseye faydası yok. Hiçbir şey kimsenin umurunda değil...

Kısacası, bu kadar karışık bir dünyada, Allah'ın bir uyarısı olarak adeta kıyameti yaşıyoruz. İnsanlar evlere kapanmış, çocuklar, yaşananlardan habersiz parklara gidip oyun oynayamamanın sıkıntısıyla, neden evden dışarı çıkamadığını, eskiden gittiği hafta sonu gezmelerine neden artık gitmediklerini, anne ve babalarını sorguya çeker gibi sızlandıklarını sanki görebiliyorum. Televizyonlarda, sadece haber programları, açık oturum ve tartışma programları canlı yayın olarak ekranda ! Her hafta yeni bölümleriyle yayınlanan diziler bile artık yapılamıyor.

$ads={1}

Televizyonda, sadece her gün yayınlanan bir Survivor programı var. Dominik Cumhuriyetinde yapılan bu yarışmalarda, yarışmacılar, oyun formatı olarak mücadele edip ödül kazanıp hayatta kalmaya çalışıyorlar. Onlar, Survivor yaşıyorlar ama, Dünyada bütün insanlar, artık onlardan daha gerçek bir Survivor yaşıyor... Yüce Allah'tan bütün insanların ortak dileği, şu virüs aşısını bilim adamları bir an önce bulmaları olur.İnşallah herkes derin bir oh çeker.

Başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlıkçılarımız dan Allah razı olsun, yar ve yardımcıları olsun. Ayrıca çalışmak ve para kazanmak mecburiyetle işine gitmek zorunda olan insanlar var. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Allah, hastalarımıza acil şifalar,vefat edenlere rahmet eylesin. Allah'tan, hepimize bu günleri, sağlık ve afiyet içinde geçirmemizi nasip etsin.

Hoşça kalın, sağlıkla kalın, EVDE KALIN...

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Yorum Gönder

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski