Namazın insan bedenindeki fiziksel mucizeleri

Namazın insan bedenindeki fiziksel mucizeleri

Sevgili Ağva'nın Sesi okuyucuları;

Bizler Allah'a karşı kulluk görevimizi yerine getirmek, ondan yardım istemek ona sığınmak için namaz kılarız. Peki namazın fiziksel sağlığımız için de çok faydalı olduğunu hiç düşündünüz mü ?

Namazda aldığımız her pozisyon bedenimizi pozitif yönde etkiler. Namazdaki ritmik hareketler günlük hayatta çalıştırılmayan kas ve eklemleri çalıştırarak artroz ve kireçlenme gibi eklem hastalıklarını önler.

$ads={1}
Kısaca bahsedecek olursak;
  • Kıyam pozisyonunda dik durduğumuzda ayak bileği, diz, kalça, bel, sırt, boyun bölgesinde oluşabilecek tüm ağrıların önüne geçer.
  • Yüce rabbimiz tarafından dizayn edilmiş diğer duruş rükuya eğildiğimiz pozisyondur. Bu pozisyon belimizde oluşabilecek hasarı önler, ağrıyı azaltır.
  • Secde pozisyonunun ise kanser hücrelerinin oluşumunu engellediği düşünülmektedir. Secde esnasında 7 organımız yere yani toprağa temas eder böylece çevremizden aldığımız birden çok elektromanyetik dalgaları, negatif kötü enerjiyi secde esnasında atarız.
  • Secdenin bir diğer faydası ise anne karnındaki bebeğin gelişimini normale sokar, stresi azaltır.
  • Dolaşımı arttıran diğer duruş ise tahiyyat pozisyondur. Kalp etrafında yağlanmayı azaltarak kalp krizi riskini azaltır.

Bu hareketler 5 vakit tekrarlanmaktadır. Vücut için bundan daha faydalı daha rahatlatıcı hareketler topluluğu düşünülemez.

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Ece Denizer" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Yorum Gönder

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski