Deprem Yardım

Ağva'da yaz tehlikesi

Ağva'da yaz tehlikesi

Yaz geldi deniz mevsimi açıldı. Ağva'mız da, yavaş yavaş gerek yazlıkçıların, gerek tatillerini geçirmek üzere gelen insanların, gerekse hafta sonu ziyaretçilerinin akın etmesi sonucu, plajlardaki yoğunluğun artacak olması, her ne kadar yetkililerin deniz suyundan ve yüzme sonucu Korona virüsün bulaşmasını düşük ihtimal olarak açıklasalar da, iğne atsan yere düşmeyecek şekilde iç içe güneşlenen, denize giren insanların çok güvenli olmayacakları düşüncesindeyim.

Bu kadar kalabalık insan topluluğunun bir arada bulunmasının, öksürükten, aksırıktan, tükürmekten dolayı insanlara çok kolay bulaşabilen bu salgının tehlikeli olmayacağını düşünmek, bilmiyorum ne kadar akılcı olur ?

$ads={1}

Ağva plajı açık deniz olabilir. Açık denizde plajın kirlenmeyeceğini düşünsekte, her iki yandan denize dökülen derelerin ortasında yarı açık havuzu andıran plajın, bu derelerin taşıdığı her türlü kirliliği taşıdığı da göz önüne alındığında, denize girmenin tehlikeli olabileceğini düşündürüyor...

  • Bu defa tehlike sadece koli basilinden kaynaklanan bir kirlilikten değil, gerek iç içe olan insan yığınlarından kaynaklanan kirlenmenin, gerek bu derelerin getirdiği kirlilikten kaynaklı, tehlikenin varlığından söz ediyorum...
  • Diğer yandan bu tehlikenin bilhassa Kilimli koyu ve diğer küçük koylarda daha da fazla olduğunu söyleyebiliriz.
  • Kilimli koyu her ne kadar çok fazla kalabalık olmasa da daha kapalı ve denizin git gel sirkülasyonun zayıf olması tehlikeyi daha büyütüyor.
  • Turizm üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin, gerek iç turizm, gerek dış turizm en büyük gelir kaynaklarından biri. Bütün dünyanın içine düştüğü bu virüs salgınının, ülke ekonomilerini ne duruma getirdiğini hepimiz iyi biliyoruz.
  • Bütün ülkeler tehlikenin büyüklüğüne rağmen, mecburen, her konuda faaliyetlerin başlaması kararını aldılar.
  • Ülkemizde haklı olarak kısıtlı da olsa, iş yerlerinin çalışmaya başlamaları kararı alındı. Bu konuda devletimiz vatandaşlarını korumak için elinden geleni yaptı.
  • Artık bütün insanlar, kendi sağlıkları konusunda daha duyarlı, daha titiz korunmaları için kendi göbeklerini kendileri kesecekler !
  • Benim, Ağva'ya gelecek olanların, plajlarda ve denizde sosyal mesafe kurallarına uygun hareket etmeleri için Belediye ekiplerince devamlı denetimde bulunmaları gerektiğini düşünüyorum.
Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu