Deprem Yardım

Bel Ağrısı

Bel Ağrısı

Sevgili Ağva'nın Sesi okuyucuları; Halk arasında bel tutulması dediğimiz durum çoğu insanın bir kerede olsa yaşadığı bir sağlık problemidir. Bu durum kimimizde bir saat sürmüş, kimimizde bir ay sürmüş, kimimizde ise yıllarca devam eden kronikleşmiş bir ağrı meydana gelir. Uzun süre devam eden bel ağrısı hayatı yaşanmaz bir hale getirmekte ve yaşam kalitesini düşürmektedir. 

Ağrıdan kurtulmak için ise tüm yolları deneriz. Bazen etrafımızdaki insanlardan duyma yöntemleri kullanarak ağrıdan kurtulmaya çalışırız. Çoğumuz ise doktora gitmekten korkarız ama bilmeliyiz ki bel ağrısının bir çok nedeni olabilir. Bu sebeple uzman doktor tarafından önce ağrının kaynağı araştırılmalı, teşhis konuşmalı ve fizyoterapistler tarafından uygun tedaviye başlanmalıdır.

$ads={1}

Peki nedir bel ağrısındaki uygun tedavi ?
Fizyoterapistler ağrıyı azaltmak ve kasları gevşetmek için bir takım Manuel terapi uygulamaları yaparlar. Ayrıca kas spazmlarında etkili bir diğer yöntem ise kuru iğnelemedir. Bunun yanında Tens, elektrik akımları, hastanın uyuma ve yatış pozisyonları hakkında bilgilendirilmesi tedavinin bir parçasıdır. 

Yapılan bu yöntemler ile hastalar genellikle kısa sürede ayağa kalkar ve eski yaşantısına geri döner fakat burada önemli olan iki adım vardır. Birincisi verilen egzersizleri düzenli bir şekilde yapmak ikincisi ise her hastalıkta olduğu gibi erken teşhistir. 

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Ece Denizer" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu