Deprem Yardım

Ağva'da Yaşam

Ağva'da Yaşam

Zaman zaman bu köşe de, Ağva ile ilgili yapılması ihtiyaç olan şeyler hakkında, dilimiz döndüğünce düşüncelerimizi paylaşıyoruz.Daha önce yazmış olduğumuz yazıda,  "Aşıklar yolu" ( Ağva Deresi Mi ? Derdi Mi ? ) hakkında görüş ve düşüncelerimizi belirtmiştik. Malûmunuz olduğu üzere belediye yetkilileri ile toplantı yapılmıştı. Bugün yapılan bu toplantıya dair eleştiri de bulunmak istiyorum. Vatandaşlar ve belediye yetkilileri arasında yapılması gerekenler hakkında yapılan tartışmalar da, orada bulunan her vatandaş, kendi istekleri doğrultusunda görüş belirtiyor. Toplantı başkanı olan yetkili, bu görüşlere siz ne isterseniz onu yapacağız diyerek, deyim yerindeyse adeta tribünlere oynuyordu.

İnsanların kendi aralarında menfaat tartışmalarına sebep olan bu tutumu çok yadırgadığımı söylemeliyim. Çünkü konu hakkında çok yabancılardı ve söylenenleri, tamam siz nasıl isterseniz öyle yapacağız diyerek geçiştiriyor, adeta nabza göre şerbet veriyorlardı. Halbuki aşıklar yolu ile ilgili vatandaşların çok şikayetler oluyordu. Konudan habersiz olmaları düşünülemezdi, maalesef bilmiyorlardı. Toplantı sonucu bir komisyon kurulmasına ve yapılacaklar hakkında bu komisyonca alınacak kararı uygulayacaklarını belirttiler. İnşallah komisyona seçilen arkadaşların aldıkları karar, Ağva halkının memnun olacağı bir öneri olur.

$ads={1}

Amacımız asla belediyeyi  karalamak değil, vatandaş olarak bu duruma üzüldüğümü belirmek istiyorum. Ben bu yetkililerin, ellerinde konu ile ilgili yapılabilecekler hakkında kendi plan ve projeleri ile gelmelerini beklerdim ! Böylece projelerini anlatıp, halkın bu proje hakkında görüşleri sorulabilir, böylesi daha sağlıklı olabilirdi diye düşünüyorum. Ağva halkı maalesef yanlış uygulamalardan dolayı bazı şeylerden mahrum bırakılmıştır. Bunların en başında insanların sosyal faaliyetlerinin kısıtlanması olmuş. İnsanlar, sadece kahvelerde vakit geçirir olmuş. Bunlar dışında hiçbir aktivite ve etkinliğe sahip değiller...

Halbuki eskiden Ağva'nın toprakta da olsa bir futbol sahası vardı ve gerek Ağva, gerekse köy takımları arasında maçlar oynanır, insanlar bu takımları ve maçları seyrederdi. Bu köy takımları İstanbul'da turnuva yapıyor, maçlarını İstanbul'da oynamak zorunda kalıyorlar ! Devasa boyutlarda yeşil alan yapılan ve hiçbir işe yaramayan, deniz kenarında bulunan bu alanın bir bölümünün futbol sahasına dönüştürülmesi, sanırım Ağva gibi hızla büyüyüp gelişen beldemizin böyle bir sahaya ihtiyacına cevap verecektir.  Belediye yetkililerinden, Ağva'yı sadece gelen yabancı turistlerin işine yararlanacakları (Ör; bisiklet gezintileri)  bir gelir kapısı gibi değil, yerleşik halkın ihtiyacına cevap verecek yatırımlara da yönelmesi gerekir. Halkın yaşantısını renklendirecek sosyal faaliyet alanları hakkında daha çok çalışmaları gerekir diye düşünüyorum. 

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu