Deprem Yardım

65 Yaş üstünü korumak mı ? Yok saymak mı ?

65 Yaş üstünü korumak mı ? Yok saymak mı ?

Yukarıda ki başlıkta sorulan soruya verilecek cevap büyük şehirde ya da ilçelerde yaşayan insanlar için koruma olarak gereklidir. Madalyonun öbür tarafı hiçte koruma amaçlı değil, adeta yok saymadır. Şöyle ki; Arkadaşımın başından geçen bir olayı burada sizinle paylaşmak istedim. Bu arkadaş, Ağva'da bir köyde yaşamaktadır. Emekli, 65 yaşını geride bırakmış kimsesi olmayan bir vatandaş. Şile tapu dairesindeki önemli bir işinden dolayı ilçeye gitmek mecburiyetindedir. İstanbul'da, bu yaş grubuna toplu taşımaya binmenin yasak olduğunu biliyor ancak Ağva gibi ( hele bu mevsimde ) otobüslerin adeta boş gidip geldiği bir güzergah, bu yasakların dışında olması gerekir diye düşünmektedir.

Ancak, kazın ayağı hiçte öyle değildir ! Otobüs terminaline gider, yetkiliye Şile'de işi olduğunu, otobüse binebilmek için pandemi nedeniyle uygulanan İstanbul kartla yolculuk için  kontör yükletmek ister, yetkili kendisine toplu taşıma yasağı olduğunu, gidemeyeceğini söyler !! Bunun üzerine Jandarmaya giderek derdini anlatır. Jandarma'da aynı şekilde toplu taşıma otobüsleriyle gidemeyeceğini kaymakamlıktan izin alınmasını söyler. Sanki Ağva'da Kaymakam varmış gibi ! ( Telefonla kaymakamdan izin alınabilir mi araştırmadım ).

$ads={1}

Bir de, akıl verir ! kendi özel aracıyla gitmesini salık verir. Güler misin ? Ağlar mısın ?  Adamın özel arabası yok, ne yapacak bu adam ? ya komşusunda varsa boyun büküp rica edecek götürürlerse işini görebilecek. Bu zamanda böyle bir iş için kimse kimseyi hayrı için götürmez, mutlaka bir şey alacaktır. Geriye bir ihtimal kalıyor, o da; taksi tutmak ! O da sanırım öyle yaptı görüşemedim. Şile'ye taksiyle gidip gelmek emekli maaşından ne kadar götürdü bilmiyorum.

Başlıkta sorulan korumak mı ? Yok saymak mı ? sorusuna elbette herkesin vereceği cevabı vardır. Benim şöyle bir önerim olacak. Bu gibi vatandaşlar, her zaman bu gibi işler için veya keyfi gidip gelmezler. Devletimiz var olsun. Hasta  vatandaşları Ambulans ile hastaneye götürüyor, Belediyeler cenaze arabası tahsis ediyorlarsa, bu gibi mağdur vatandaşlara, Şile belediyesinin, yukarıda yazılı vatandaş örneği vatandaşlar için, götürüp getirecek bir araç tahsis edilmesinin ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu