Deprem Yardım

Üvey Evlat Ağva

Üvey Evlat Ağva

Bu yazımız da, Ağva ile ilgili yapılanlar ve yapılamayanlar hakkında sizlerle görüşlerimi paylaşmak istedim.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Ağva Belediye idaresine geçtikten sonra, yanlış uygulamalar neticesinde, Ağva ne yazık ki Sessiz sakin bir ortamda emeklilik günlerini geçirmek için, ev yapmış gerek yerli, gerek yabancı vatandaşların huzuru kalmamıştır. Ağva, belediyelerin vatandaşa hizmet için değil, adeta yabancı yatırımcılara ve dolayısı ile belediyenin rant kapısı uygulamalarıyla, Ağva'ya yazık edilmiştir.  Yakuplu deresi boyunca, (köy içi dahil olmak üzere) oteller bölgesi olmuş. Ağva ve Yakuplu ovalarında yerleşmek, ya da yazlık olarak yaptıkları evleri küçük apart otel, motel, pansiyona çevirip onlar da ranttan pay alma amacına yönelmişlerdir.

Haksızlar mı ?

Kesinlikle haksız değiller. Çünkü Ağva, artık eski sakin Ağva değildir. Vatandaş rahat bir ortamda oturabilmek için ev yapmış, evinin yanına da otel, pansiyon türü işletmeler açılınca, ne yapacak ? Ya satıp gidecek ya da, o da bu kervana katılacak !öyle de oldu. Bütün bunlar, belediyenin bu işletmelere göz yumması neticesi. Ağva artık bir bacasız sanayi bölgesi olmuştur. Bu bacasız sanayiden, belediyesinden hizmet bekleyen yerli halk, ve esnaf ne kazanmış, ne kaybetmiştir. Buna bakmak lazım.  Ağva, artık eski güzelliğini, eski sıcaklığını kaybetmiştir. Eski güzellikten kastım, fiziki güzellik değil, yazları tatilini Ağva'da geçirmek isteyenlere hitap edecek hiçbir cazibe alanı kalmamıştır. Meydan yapılmış, çevresi arabaların park yeri olmuştur. Eskiden denize kadar o yol üzerinde sıra sıra hediyelik eşya satan dükkanlar vardı. İnsanlar akşam gezmelerinde, dondurmasını, mısırını yiyerek, ışıl ışıl ışıklar içindeki bu dükkanlardan alışveriş yapar, sıra sıra çay bahçelerinde çaylarını içer, keyifli geceler geçirirdi. Ağva halkı dışında köylerden de insanlar gelir, bu çay bahçelerinde otururdu çoluk çocuk...

$ads={1}
Belediye halka hizmet niyetinde olmadığı sadece Şile belediyesine gelir amacı güden Yakuplu yolu üstündeki kıyı boyunca yaptığı hilkat garibesi yapılardan kim yaralanıyor ? 2 tane mağaza, 2 tane gelenlerin oturduğu  kafe, belediye kafeteryası, yerli halktan kaç kişi buralara gidip oturuyor ? Vatandaşa hizmet adına vatandaşa atılan gol...

Bu gereksiz israf sözüm ona tesislerin birde evlere şenlik arka yürüyüş alanı var. Her taraf yemyeşil anlamsız çimlendirilmiş, abartılı ışıklandırılmış alan var ! Gezi alanı dedik ama, Sağ olsun yeni belediye başkanımız getirdi. 4 kişinin bindiği, yürümek için dolaşanları sağa sola kaçırarak, bağırışarak bindikleri bisikletleri de çabası. Eskiden orada bir futbol sahası ve Ağva spor takımı vardı. Maçlar olur millet seyrederdi. Şimdi hem gezi, hem bisiklet binme yeri !

Belediye halka hizmet değil, belediye çıkar için sinekten yağ çıkarma peşinde...

Haklarını yemeyelim orada spor tesisleri var. Bütün Ağva halkı spor yapabilir ! Ama tenis oynamasını bilecek ! Basketbol oynamasını bilecek ! Voleybolsuz olmaz bunu da bileceksiniz.

Şimdi; önce belediye başkanlığı yapmış kişi ve Şile belediye başkanına (eski) soruyorum, Siz kime hizmet ettiniz ?

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Bekir Sarı" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu