Deprem Yardım

Coronovirüs (Covid-19)

Coronovirüs (Covid-19) 

Merhaba Sevgili Ağva'nın Sesi Okurları,

Ülkece sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Çin'in Wuhan kentinde bir Çinli vatandaşımızın gittiği restoranda, hayvan pazarlarından alınıp yapıldığı yarasa çorbasını içtikten sonra fenalaştı. İlk başta Çini etkisiz altına alan bu Coronovirüs (Covid-19) vakası bir kişiden bulaşıp bir çok insanın bu virüse yakalanmasına neden olup ölümlere sebep oldu. Ardından hızlı bir şekilde yayılma sağlayan bu virüs Başta; Çin, İran, İtalya, Fransa, Japonya ...

Hatta bir çok ülkeye ulaştı. 11 Mart Çarşamba günü (Covid-19) Türkiye'ye de gelip 1 kişide görüldü. Onun ardından Sn. Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca'nın da ardı ardına yaptığı vaka sayısı açıklamalarının üzerine Türkiye'de hasta sayısı bir anda yükselip artış gösterdi. Gereken tedbir ve önlemleri göz ardı eden kişiler, zorunlu bir şey olmadığı takdirde dışarıya çıkan, toplu ortamlara giren, nasılsa bende yok deyip elini kolunu sallayıp gezen, hem kendini hem de başka insanlarını da riske atan düşünce zihniyetinden dolayı vaka sayısı günbegün artacaktır. Risk durumu taşıyan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da dışarıya çıkma yasağının gelmesi üzerine, umarım gerekeni yaparsınız.

Hem kendinizi hem de başka insanları da tehlikeye atmamış olursunuz. LÜTFEN! Uyaralım. Sadece yaşlılar için geçerli değil. Tabi ki tüm genç vatandaşlarımız da zorunlu bir şey olmadığı dışında dışarıya çıkmayın.

$ads={1}
Evet Ağva küçük bir şehir fakat bu virüsün gelmeyeceği anlamına gelmez. Her gün İstanbul'dan otobüs geliyor. Veya ihtiyaçlarınızı almak için markete giderken biraz kalabalık bile olsa birinin öksürmesi, o an ki küçük bir temas ile ki varsa o kişi de bile, size bulaşma ihtimali de o kadar yüksek. 1 kişiden bir an daha fazla insana bulaşması demektir. Onun için markete girerken içerisi kalabalık değilse, girilmesini ön görüyorum.

Bu hastalık; Üst solunum yolu yetmezliği, Grip, Baş ağrısı, Mide bulantısı, İshal, Kanser, Kemoterapi gören, Akciğer yetmezliği, Kronik rahatsızlık, Hipertansiyon,Astım... Olan kişiler de yüksek oranda görülmektedir. Denildiği üzere bu virüsün havada kalma ihtimali 3,6 saatmiş.

Eğer kendinizde bu belirtiler olduğunu düşünüyorsanız, hastaneye gitmeden önce 184'ü aramalısınız. Şuan (Covid-19) virüsü için aşı çalışmaları yapılıyor. Fakat ne zaman satışa sunulur. Ülkemize gelir bilinmiyor. Umarım en kısa zamanda bu durum düzelir.

İlk önce sevgili Ağva'mıza ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diliyorum.

Siz değerli Ağva halkı, kendi can ve güvenliğinizi sağlayıp sevdiklerinizi tehlikeye atmayınız. Elbet bu günler de geçecek.

Sağlıkla kalın.

#evdekalagva
#evdekalsile

Okumuş olduğunuz yazı, köşe yazarımız "Kübra Demirel" tarafından yazılmıştır. {alertInfo}

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu