Deprem Yardım

Belediye mobil aşevi Antakya'da yemek dağıtımına başladı

Belediye mobil aşevi Antakya'da yemek dağıtımına başladı

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye yardım seferberliğine başlayan Şile Belediyesi, Hatay'da kurduğu aşevlerinde sıcak yemek dağıtmaya başladı.

Günde 10 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek

Hatay, Antakya'nın merkez noktasında kurulan Şile Belediyesi Aşevi tırı günde 3 öğün sıcak yemek ile 10.000 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip. Şile Belediyesi Aşevi, sadece yöreye değil çevre köy, mahalle ve yerleşim yerlerine de sıcak yemek vererek, yöreye uzun süre hizmet verecek. Şile Belediyesi, aşevleri ve dağıtım kurumları çalışanları tarafından yürütülen kurtarma çalışmasında, sıcak yemeklerin yanı sıra ihtiyaç duydukları yardım malzemeleri de buradan depremden etkilenen mağdurlara dağıtıldı.

$ads={1}

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; "Antakya’da kurduğumuz Aşevimize lojistik ve gönüllü desteğimiz aralıksız sürüyor. Depremzede kardeşlerimizin tüm ihtiyaçları başlattığımız yardım kampanyamız da Şileli hemşehrilerimizin destekleriyle devam ediyor. Tüm olanaklarımızla deprem bölgesinin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kurtarma araçları bölgeye ulaştı

Depremin duyulmasının ardından organize olan Şile Belediyesi, bölgeye 28 tır gönderdi. Gıdadan giyime, battaniyeden hijyen malzemelerine kadar geniş bir yelpazede yardım malzemeleri Hatay, Malatya ve Adıyaman'daki toplama noktalarına ulaştırılarak dağıtımı sağlandı. Şile Belediyesi, gezici aşevleri aracılığıyla yürüteceği yardım çalışmalarının yanı sıra bölgedeki ihtiyaç alanlarında da çalışmalarını sürdürecek.

Belediye mobil aşevi Antakya'da yemek dağıtımına başladı

Belediye mobil aşevi Antakya'da yemek dağıtımına başladı

Ağva'nın Sesi

Ağva'nın Sesi, 2017 tarihinde kurulan haber sitemiz kuruluşundan bu yana doğru, ilkeli ve tarafsız olmaya söz vermiştir. Ağva'nın ilk ve tek haber sitesidir. Haber sitemiz de Ağva'dan son dakika haberleri, ekonomi, kültür vb. ilgili haberler yer almaktadır.

* Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.

Daha yeni Daha eski
Deprem Yardım
Deprem Yardım
Deprem Yardım

İletişim Formu